Nimi: Unknown

keskiviikkona, elokuuta 03, 2011

Päivät vierii, elämä jatkuu

Vuosia on mennyt päivittämättä, eipä ole juurikaan tullut kerrottavaa. Elämä jatkuu, äiti voi hyvin :)

Rauhallinen paritaloelämä jäi äitiltä ja isiltä taa ja kaupungin vilinä vei mukanaan. Pakkasivat koiravanhuksen ja siirtyivät takaisin kerrostaloon kymmenen vuoden tauon jälkeen. Minäkin olen siirtynyt ikiomaan asuntoon kahden pienen elämänilon kanssa; koiraäidin ja tyttären. Sisko asuu kilometrin päässä minusta omassa asunnossaan, ei ole vielä katkennut napanuora :) Asuntoauto on myyty, vaikka uuden hankinta onkin taas muutaman vuoden tauon jälkeen haaveissa..

Kerrostaloon muutto oli äitille paljon parempi asia, kuin kukaan meistä uskalsi edes toivoa! Parvekkeen ollessa todella vilkkaalle kadulle, on päivän mittaan ihan eri tavalla tekemistä, kuin hiljaisella omakotitaloalueella. Ihmisiä riittää moneen junaan ja heitä seuraillessa kuluu usein tunteja. Ja sehän on piristänyt äitiä ihan hurjasti! Myös koiravanhus on saanut uuden nuoruuden kerrostalon lämpimistä lattioista.

Ulkoapäin ei äitistä huomaa enää lainkaan, mitä vuosia sitten tapahtui. Toinen puoli kasvoista on inasen verran alempana kuin toinen, mutta sitä on huomannut tuskin kukaan. Vieraiden kanssa puhuminen on edelleen vähän arka paikka, vaikka puheen tuottamisen kanssa ei olekaan ollut ongelmia enää aikoihin. Äiti vaan tarvitsee vähän pidemmät miettimistauot lauseiden välissä, eikä kaikki ihan ymmärrä tätä. Nykyään äiti jää isin kauppareissujen ajaksi ihan yksin kotiin(!!!) eikä mitään ongelmia ole ollut. Pitempiä aikoja ei kuitenkaan edelleenkään uskalla jättää äitiä yksin, ettei tapahdu mitään odottamatonta.

Elämä alkaa siis löytää uransa ja kuljettaa mukanaan, jaksamista kaikille vakavasti sairastuneiden omaisille. Sairastunut tarvitsee teitä, joten muistakaa pitää huoli myös omasta jaksamisestanne!

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

moikka!
oli erittäin koskettavaa lukea äitisi tarina.itselläni on samoja kokemuksia!äidille sattui aivoverenvuoto noin puolivuotta sitten.raskasta on ollut mutta läheisten avulla ei ole uskoaan menettänyt.Eilen sairaalan palaverin aikana kuulimme siskon kanssa että äiti pääsee kotiin jo ensi viikolla.jo sitä on odotettukin.Saadaan oikea joulu sittenkin:)Voimia sinne teille kaikille.mukavaa löytää kohtalo toveri

4:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home